Toerisme

Toerisme

Wat is er te doen in de regio Breukelen, Stichtse Vecht en Loosdrecht maar ook daarbuiten. Een dagje weg of een leuke route voor fiets, wandelen of varen. wij geven u wat tips.

rederij_vonk_220.jpg

Rondvaart over de Vecht met rederij Vonk

station_breukelen_220.jpg

Bus en trein reisplanner NS

kikkerfort_220.jpg

Subtropisch zwembad 't Kikkerfort in Breukelen

strand_220.jpg

Zoetwater strand de Strook

fabrique_karten_220.jpg

Karten en lasergame in De Fabrique in Utrecht

vvv_220.jpg

Het hele jaar door worden er door VVV Gooi en Vecht diverse activiteiten gepubliceerd.

zwembad_meent_220.jpg

Natuurbad/ Buiten zwembad de Meent

spelekids_220.jpg

Indoor speelparadijs voor kids tot 12 jaar en ouders in Loosdrecht

vechtsteek_museum_220.jpg

Vechtreek museum in Stichtse Vecht. Plaatsen en buitenplaatsen rondom de Vecht. Cultuur en geschiedenis van Maarssen, museum over Loenen, Breukelen en meer.

kaasboedrij_220.jpg

Kaas boerderij de Willigen, gelegen aan de rustieke rivier de Vecht, in een landelijke omgeving met 3 molens ligt de autentieke Kaas-en ijsboerderij.
Deze boerderij is 120 jaar geleden gebouwd om er kaas te gaan maken.

mijnders_sluis_220.jpg

Bootjes kijken aan de Mijndesne sluis, adres: Mijndensedijk 21  3632  NT Loenen aan de Vecht: Impressie? Klik hier  en algemene informatie Mijndense sluis voor scheepvaart

fietsboot_220.jpg

Varen en fietsen in de Vechtstreek. De fietsboot op de Vecht vaar een stukje mee op de Vechtlijn. Neem uw fiets mee op de boot en stap af waar u wilt.

amsterdam_220.jpg

Dagje naar Amsterdam, informatie

utrecht_220.jpg

Dagje naar Utrecht, informatie

fiets_anwb_220.jpg

Fiets- wandel routes ANWB Fiets- wandel routes met knooppunten bordjes

vaarroute_loosdrecht_220.jpg

Wandel- fiets en vaar routes langs de Vecht. Vaarroutes Loosdrechtse plassen

markenexpress_220.jpg

De Volendam Marken Express is meer dan een ideaal vervoermiddel tussen de folklore van Volendam en het authentiek Hollandse Marken. Een dagje Volendam of Marken met overtocht geeft u een unieke kijk op de voormalige Zuiderzee, biedt u zowel beschutting als een zonneterras en the Captains Bar biedt lekkere koffie met gebak of een biertje gedurende de vaart.

zuiderzee_museum_220.jpg

Het Zuiderzeemuseum is een cultuurhistorisch museum in de Nederlandse stad Enkhuizen, waar de cultuur en de Maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee in beeld worden gebracht. Het bestaat uit een binnenmuseum en een buitenmuseum.

kasteel_de_haar.jpg

Kasteel de Haar is een kasteel bij Haarzuilens, in de omgeving van Vleuten in de gemeente Utrecht. Het is het grootste kasteel van Nederland. Het werd vanaf 1892 op de ruïne van het oude kasteel herbouwd in neogotische stijl. 

dea_zeilen_220.jpg

Watersport vereniging DEA organiseert winter- zeilwedstrijden voor kajuitjachten eens per maand op zondag- middag, voor schippers en bemanning welke tegen een beetje koude bestemd zijn!