U bent hier: Home / Het verleden Van Heusden Watersport

Het verleden Van Heusden Watersport

Eind jaren vijftig is de familie van Heusden afgemeerd aan de Scheendijk in Breukelen.

  

 

Anton van Heusden was aannemer in Utrecht en bouwde al een aantal jaren betonnen bakken voor woonarken vanuit zijn werkplaats in Utrecht. Deze werden via de Vecht naar Loosdrecht gevaren. Zelf had het gezin een woonarkje bij Wiegmans aan de Scheendijk waar ze de zomers doorbrachten. Toen hij hoorde dat er een stuk land te koop kwam op de Scheendijk heeft hij dit aangekocht. Op het aangekochte stuk grond stonden twee arbeiders woningen en het vee graasde op de akker.

Het gezin van Heusden verhuisde van Utrecht naar Breukelen en vader is met zijn zonen verder gegaan met het bouwen van woonark-bakken maar er kwamen ook wat bootje aan de akker.

Later werd één van de arbeiderswoningen omgebouwd tot een watersportkantine voor de gasten, met een biljardtafel en de heerlijke gehaktballen van moeder van Heusden. Er werd een houten loods gebouwd voor het onderhoud aan de bootjes met een scheepshelling voor de betonnenbakken en natuurlijk boten.

In de loop der tijd kwamen er steeds meer boten, caravans en vakantiehuisjes op de akker en kon men spreken van een ware jachthaven. Later kwam er ook een benzinestation en een watersportwinkel. Het bedrijf groeide uit uit tot een uitgebreid watersportbedrijf.

In 1990 kwam Anton Van Heusden te overlijden en hebben de drie broers, welke al bij hun vader in dienst waren,  het watersportbedrijf van Heusden voortgezet.

In 2000 is de derde generatie aan het roer gekomen en werd de naam iets aangepast naar
'Van Van Heusden Watersport'.
 

 

Inmiddels draaien de kleindochter het all round watersportbedrijf en is het in de loop der jaren mee gegaan met de modernisering en uitgegroeid tot wat het op heden is:

- Een jachthaven met ongeveer 150 ligplaatsen
- Winterstalling, binnen en buiten
- Onderhoud werf voor boten en motoren
- Schildersloods waar doe-het-zelfers
  gebruik van kunnen maken
- Botenlift- kraan faciliteiten tot 30 ton
- Verhuur recreatie huisjes
- Vaste staanplaatsen voor caravans en
   ligplaatsen voor woonarken
- Watersportwinkel met webshop

 


  •